Kategóriák
Egyéb kategória

Mire van szükségünk, ha disznót szeretnénk vágni?

A disznóvágás már-már egy külön szakma a hentes szakmán belül is. Ennek az az oka, hogy egy komplett disznó feldolgozása megfelelő odafigyelést és tudást igényel: de ne felejtsük el azt sem, hogy a hangulat megfelelő fenntartása is egyfajta emberi jellemvonást követel meg.

Néhány eszköz – ami biztos, hogy nem maradhat otthon

Íme, néhány olyan eszközt összegyűjtöttünk, ami biztos, hogy szükséges lesz a disznóvágás alkalmával.

A bélkészítmények arra jók, hogy az elkészült kolbászt vagy hurkát, szalámit valamibe tölteni tudjuk. Ehhez egy nyúlós készítményre van szükség, amely tökéletesen használható arra, hogy a készített terméket valamiben tároljuk. Ne felejtsük el: az esztétika is nagyon fontos! A kolbász önmagában nem lenne alkalmas arra, hogy elfogyasszuk, hiszen a húsmassza gusztustalan.

A klipszelő lesz a mi barátunk, ha nem akarjuk az időnket bél kötözéssel eltölteni. Ez a legunalmasabb munka, melyet csak el lehet képzelni: viszont egy jó fogó segítségével a munka pillanatok alatt elvégezhető, így több idő marad az ismerőseinkre a disznóvágás után.

A csettegők a késélezők királyai. Ha olyan eszközöket szeretnénk, melyek segítségével a késélezés rendkívül gyorsan és hatékonyan fog megvalósulni, akkor csettegőkre lesz szükségünk.

Mennyibe fog kerülni mindez?

Ha disznót szeretnénk vágni, akkor nem kell félnünk attól, hogy az eszközök beszerzési költsége annyira magas lesz, hogy nem marad hasznunk a végén. Hiszen elegendő pár évente szerszámokat vásárolni, de ezek sem lesznek olyan vállalhatatlanul drágák, hogy ne lennénk képesek ennyi pénzt kiadni rájuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük