Kategóriák
Egyéb kategória

Milyen alternatíváid vannak némettanárként?

Milyen alternatíváid vannak némettanárként? Nem könnyű erre a kérdésre válaszolni. Nagyon sokan gondolják úgy, hogy nincs annyira sok lehetőség arra, hogy tanári diplomával az ember pénzt keressen. Ez az elgondolás bizonyos szinten igaz, de valamennyire azért téves is.

Dolgozhatsz tolmácsként

A fordítói munkák talán a leginkább kézenfekvőek. Sokszor le kell fordítani egy szöveget egyik nyelvről a másikra, például akkor, amikor egy filmet, videót, vagy szakkönyvet, esetleg tervrajzot kellene lefordítani. Ezek mindegyike hatalmas felelősség, és nagy tudást igényel.

Adhatsz magánórákat

A magántanári munka talán a leginkább kellemes mind közül. Miért? Alapvetően azért, mert magánórákat adni a lehető legjobb. Megtanítani másnak egy nyelvet, ráadásul úgy, hogy olyan diákokkal tanulsz együtt, akivel szeretnél… ennél aztán tényleg nincs jobb lehetőség a világon.

Mehetsz a versenyszférába

Akár a versenyszférában is dolgozhatunk. Itt minden adott, amire szükségünk lehet: például dolgozhatunk projektmenedzserként, vagy akár értékesítőként mindenféle nemzetközi cégnél. Rengeteg féle munkát vállalhatunk el, és kizárólag rajtunk áll, hogy melyikeket szeretnénk ezek közül.

Hogyan lehetsz te is némettanár?

Sok helyre keresnek manapság némettanárokat. Például iskolákba, alapítványi iskolákba, vagy különféle oktató központokba. Mindenhová remek belépő egy jó diploma – és ezt sokan tényleg így is gondolják.

Annak érdekében, hogy tényleg némettanárrá válhassunk, érdemes egy iskolai képzést is elvégezni, például az SZTE-n lehet tanulni tanárnak.