Kategóriák
Egyéb kategória

Mik a legmenőbb mérnöki munkák? Útmutató pályakezdőknek

Mérnökként sokszor nem azért nehéz a munkakeresés, mert annyira kevés helyre lehetne elmenni dolgozni – hanem azért, mert annyira nagy a munkaválasztás, és annyira széles a munkavállalás lehetősége, hogy az ember nem is tudja, hogy milyen munkakörnyezetben kellene tevékenykednie.

Mik a lehetőségek pályakezdőként? Milyen munkahelyeken lehet dolgozni, jellemzően milyen felelősséggel?

Minőségbiztosítási mérnök

Minőségbiztosítási mérnökként az lesz a feladatunk, hogy minőségbiztosítási tervet készítsünk, és a beszállítók reklamációira válaszoljunk. Itt elsősorban nem tervezés vagy gyártás a feladat, viszont hatalmas felelősség a munkakört betölteni.

Gyártási kivitelező

Gyártani kellene alkatrészeket előre elkészített tervek alapján, CNC gépek segítségével? Ez a feladata a gyártási kivitelezőnek. Pontos megmunkálás és felületi technológiák, valamint forgácsolási idő optimalizálás – ez a feladata egy ilyen szakembernek.

CNC gép javító

A CNC gépek javítása a mérnöki munkák egyik legfelelősségteljesebbike, hiszen a mindennapi gyártási volumen függ tőle. A CoWare azon kevés cégek egyike, akik megfelelő szakértelemmel képesek ezt a munkát ellátni kis-és nagyvállalatoknak is.

PLC programozó

Az automatika lényegében ipari gépek programozását, programvezérlését jelenti. A PLC, C, C++ gyakori és ismert nyelvek erre a feladatra. Ez is nagy felelősség, hiszen akár több tízezer eurós mínusza lehet egy cégnek azért, mert a PLC programvezérlés nem megfelelően működik, és a gyártásban kiesés történik.

Miért érdemes mérnöknek tanulni?

Sokszínű munkák, változatos feladatok, kihívások, mindezt magas fizetésért és megbecsülésért – ez jellemzi a hazai mérnökök életét. Mindegy, hogy gépész vagy mechatronikai mérnökök vagyunk, mindig megtalálhatjuk a számításainkat az iparban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük