Kategóriák
Egyéb kategória

Mi az, amihez általában nem ért egy programozó az informatika területén belül?

Sokan az „informatikus” szó alatt automatikusan a programozókat értik. Mennyire igaz ez a képzet? Mennyire van annak az állításnak valóságtartalma, hogy egy informatikus feltétlenül programozó? Hiszen, rengeteg olyan feladat van, amihez ők sem értenek – érdekes lehet ezek közül párat kigyűjteni és összefoglalni.

Felsőbb matematika

Ha komolyabb matekos tudás, függvény analízis és valószínűségi becslés kell egy probléma megoldásához, ott általában a feladatra már külön szakembert szoktak keresni, nem pedig programozót megbízni a feladattal.

Hardveres kérdések

Egy mérnökinformatikus jó eséllyel jobban ért a hardveres dolgokhoz, mint egy programozó: az viszont teljesen biztos, hogy egy rendszerüzemeltető mindkettőben teljesen otthon van, aki tényleg ért is a szakmájához. Ha nincs arra szükség, hogy teljes állásban alkalmazzunk egy ilyen szakembert, érdemes lehet időnként, vagy megbízásos alapon egy külsős rendszergazda céget keresni.

Természettudományok

Sokszor szükség lehet természettudományos ismeretekre is ahhoz, hogy valaki tényleg könnyen vegye az akadályokat informatikusként. Hiszen, a fizika, biológia, vagy kémia ismerete is szükséges lehet, ha a fejlesztés az adott határterületet érinti.

Pszichológia és marketing

Egy fejlesztett alkalmazást is el kell tudni „adni”. Ebben pedig nem fog tudni nekünk segíteni egy fejlesztő, mert egész egyszerűen nem ért hozzá. Erre általában UI/UX designereket kellene felkérni, vagy valamilyen marketinges szakértőt.

Kampányokat sem tudnak tervezni, legyen szó akár Facebookról, vagy Google Ads kampányokról. Ehhez is külön teamet kell fogadni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük